Bronnen

Nog in aanbouw

Dit is de pagina met bronnen die ik gebruik of van plan ben te gebruiken voor informatie voor EBB. Eigenlijk is het een pagina die nooit helemaal af zal zijn. Gaandeweg zal ik dingen toevoegen en weghalen. Als ik over één van de bronnen heb geschreven of er een video over heb gemaakt, zal ik de link erachter zetten.

Hopelijk haal je hier al wat inspiratie vandaan!

Boeken

 • Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit. – Bianca Toeps
  In dit boek legt Bianca, die zelf ook autistisch is, uit wat autisme is. Ze doet dit op een makkelijke te lezen, duidelijke en humoristische manier. Ze deelt haar eigen ervaringen, en ook de ervaringen van anderen. Ook deelt ze tips.
  Over dit boek heb ik een video gemaakt. Bekijk deze hier.
 • Zondagskind – Judith Visser      
  In zondagskind krijg je een kijkje in het hoofd van een ongediagnosticeerd autistisch meisje. Het is een semi-autobiografisch roman. Vrijwel alles in het boek was voor mij erg herkenbaar en ik vind het dan ook zeker de moeite waard om te lezen. Over dit boek heb ik ook een video gemaakt. Deze vind je hier.
 • Zondagsleven – Judith Visser        
  Dit boek is eigenlijk een vervolg op de vorige. Het meisje is nu een volwassen vrouw en ze heeft ondertussen ook een diagnose gekregen. Je krijgt een kijkje in haar leven, haar kantoorbaan en haar relatie. Over dit boek heb ik ook een video gemaakt. Bekijk deze hier
 • Kunnen vrouwen ook autisme hebben? – Roos Hart              
  Dit boek geeft een kijkje naar hoe autisme zich uit bij vrouwen. Dit gebeurt door middel van interviews met en portretten van autistische vrouwen.
  Een tijdje geleden heb ik een video gemaakt over dit boek. Bekijk deze hier.
 • Aspergirls – Rudy Simone  
  Dit is een bijzonder boek voor. Ik las het voor het eerst in 2012, en het was voor het eerst dat ik iets hoorde over autisme bij vrouwen. Tegenwoordig is het boek naar mijn idee iets verouderd (het komt ui 2010) en klopte de informatie misschien niet meer helemaal. Rudy heeft het over Asperger, een diagnose die tegenwoordig niet meer gesteld wordt. Desondanks een interessant boek om te lezen. Ik heb hier een video over gemaakt. Deze vind je hier.

Documentaires

Films en Series

Podcasts

 • Autisme Ontrafeld
  In deze podcast probeert Sonja Silva, die pas op latere leeftijd de diagnose kreeg, de vooroordelen en stereotypes van autisme te doorbreken. Dit doet ze door verschillende autistische mensen te interviewen en hun verhaal te vertellen. Het is bijzonder om de ervaringsverhalen van zoveel verschillende mensen te horen. De podcast is dan ook echt een aanrader!
  Ook ik ben door Sonja geïnterviewd. Luister de aflevering hier.

Websites

Social Media