Prikkelverwerking Deel 5 | Smaak en Textuur

Voor een hoop mensen met autisme of prikkelgevoeligheid is eten een groot onderwerp. Eetproblemen komen dan ook vaak voor bij mensen met autisme (een eetprobleem is niet hetzelfde als een eetstoornis). Ook ik heb daar veel last van (gehad). In deze video leg ik uit wat dit precies inhoudt en wat zou kunnen helpen. Dit is deel 5 van de Prikkelverwerking Serie en dit deel gaat over smaak en textuur, wat eten betreft.

Zoals ik in de video ook heb uitgelegd hebben deze eetproblemen niets te maken met gewoon iets niet lekker vinden. Het is ook niet zo dat iemand met een prikkelgevoeligheid voor smaak of textuur dingen niet eet omdat hij/zij verwend is. Ik weet heel goed dat een hoop van ons meestal genoeg te eten hebben en ik weet dat dit niet voor iedereen geldt. Het is dus niet zo dat ik dit niet erken.
De problemen met eten die iemand met een vorm van autisme heeft zit niet in het niet willen, maar in het niet kunnen. Ons brein kan dit niet goed processen en dit kan angst, paniek en soms letterlijk pijn veroorzaken.
Dit wilde ik even gezegd hebben šŸ™‚

Ben je geĆÆnteresseerd in deel 5 over smaak en textuur, bekijk dan de video hieronder!
Bekijk mijn blogĀ of YouTube kanaal voor de delen 1: over prikkelverwerking in het algemeen, 2: over geluid, 3: over zicht en licht en 4: over geur.
Deel 6 zal gaan over temperatuur en pijn.


LiefsĀ ā˜¼

Dit is de video over smaak en textuur:

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *