Hier even een update

Hallo lieve lezers,

Het voelt een beetje onwennig om weer een blog te schrijven voor EBB (Een Beetje Bijzonder). Het is een hele tijd geleden dat dat voor het laatst kon. Mijn website heeft er helaas een tijd uit gelegen en nu kan ik er eindelijk weer in. Ik wil daarom maar meteen beginnen met het goede nieuws dat ik weer berichten kan ontvangen. Het is leuk om jullie berichten en vragen te lezen en beantwoorden. 
Je kunt een bericht sturen via het contact formulier.

Over berichten gesproken; een aantal van jullie hebben gevraagd hoe het met mij gaat. Daar wil ik jullie voor bedanken. Jullie bezorgdheid en interesse betekent veel voor mij. Daarmee laten jullie mij weten dat, wat ik op het internet vertel, graag gehoord wordt. 
Dus ontzettend bedankt voor jullie lieve berichten. Ik waardeer het enorm.

Hoe gaat het met mij? Eigenlijk gaat het best wel oké. Ik mag niet klagen. Maar afgelopen jaar (2021) was een raar jaar. Eigenlijk waren afgelopen twee jaar raar, en ik weet dat dat niet alleen voor mij geldt. 
Maar dat ik zo weinig online ben geweest heeft wel zijn redenen en daar zal ik in deze blog meer over vertellen. Ik wil het bij EBB zo open, eerlijk en persoonlijk mogelijk houden. Jullie zijn dat naar mij ook, dus dat wil ik terug kunnen geven.
In de tweede helft van afgelopen jaar heb ik een aantal video’s gemaakt waarin ik vertel hoe het gaat. Hierin vertelde ik o.a. dat ik de eerste helft van het jaar last had van een autistische burn-out. Ook vertelde ik dat het na de zomer beter ging. 
Ik was begonnen om daar een uitgebreide, informatieve video over te maken. Maar terwijl ik daar mee bezig was, kwam ik erachter dat het misschien toch niet zo goed ging als ik dacht. Nu wil ik niet zeggen dat ik nu nog steeds in een autistische burn-out zit, want het is niet zo erg als vóór de zomer. Maar mijn energieniveau is nog steeds erg laag. 
In zo’n situatie is het voor mij lastig om een oorzaak aan te wijzen, en waarschijnlijk is het een combinatie van omstandigheden, maar toch wil ik het er met jullie over hebben. Dit wil ik dus doen om open naar jullie te zijn, maar ook in de hoop dat ik er iemand mee kan helpen.

Sowieso is de december maand ieder jaar weer een lastige maand voor mij, en ik denk dat vele zich hierin zullen herkennen. Sinterklaas, mijn verjaardag, kerst en oud en nieuw. Het is best veel. Daarnaast worden de alledaagse dingen op sommige vlakken moeilijker. Neem bijvoorbeeld boodschappen doen; nu vind ik dit al geen pretje, maar tijdens de feestdagen is het haast niet te doen. Ik moet daar minstens drie dagen van bijkomen. Het kost mij ontzettend veel energie. En dan komt de rest daar nog bij.
Ook de onverwachte lockdown gooide roet in het eten. De constante veranderingen en onzekerheden vragen veel van mij en uiteraard ook van veel anderen. Hoe hard ik ook mijn best doe om me ervoor af te sluiten. 
Hiernaast ben ik in november begonnen met een nieuwe therapie. Het heet ‘Healing Touch’. Dit is een therapie die zich focust op energie. 
In het verleden heb ik verschillende therapieën gevolg, de meeste gericht op praten. En ondanks dat dit ook geholpen heeft, kan praten naar mijn idee niet alles oplossen. Zeker als het niet je sterkste kant is. 
Nu gaat het goed, en heb ik het idee dat ik dat soort vormen van therapie op het moment niet nodig heb. Er is echter één gebied in mijn leven waar het nog niet zo gaat zoals ik zou willen. En dat is mijn energieniveau.
Toen ik mijn voltijd opleiding deed ben ik in een gigantische (autistische) burn-out terecht gekomen. Het heeft jaren geduurd voor ik daar een beetje van hersteld was, maar ik ben nooit meer geworden zoals daarvoor. Mijn energieniveau is constant laag, ik zit regelmatig tegen overspanning aan, en de creativiteit die ik ooit had is sterk verminderd. Het voelt alsof er iets geblokkeerd, of misschien zelfs stuk, is in mijn energie. Het kan zijn dat het na zo’n heftige burn-out nooit meer hetzelfde wordt, maar dat kan ik (nog) niet accepteren. 
Vandaar dat ik met deze vorm van therapie begonnen ben, in de hoop dat het mijn energie wat meer in balans kan brengen. Hoe het precies werkt weet ik niet. Meestal lig ik op een tafel, terwijl mijn therapeute mij licht aanraakt op of boven mijn lichaam. Maar dat het werkt weet ik zeker. Er gebeurt nu al van alles, maar het is nog te kort om uit te leggen wat precies. 
Ik ben blij dat het werkt, maar het vraagt veel. 

Waarschijnlijk is een combinatie van de hiervoor beschreven dingen wat ervoor zorgt dat ik me vermoeid voel.
Iets wat ook mee kan spelen is dat ik op het moment niet zo goed weet wat ik wil en wat ik nodig heb. Waar sta ik in mijn leven? Wat zijn mijn doelen voor de toekomst? Dit zijn vragen die door mijn hoofd gaan. Normaal gesproken heb ik wel een doel (of twee) waar ik naartoe werk, maar nu dus niet. Misschien zit ik in een overgangsfase en breekt er een nieuw hoofdstuk aan. Een nieuw begin, zogezegd. Dat is spannend en eng, maar ook bijzonder. 
Ik probeer nu uit te zoeken wat ik met deze vragen kan. Dit betekent voor mij: nadenken, zelfonderzoek, en overgave aan de situatie. Moeilijk, maar noodzakelijk. Daarnaast geloof ik erin dat alles gaat zoals het moet gaan. Dus ik zie wel waar dit mij brengt.
Makkelijker gezegd dan gedaan uiteraard 😉

Als laatste wil ik het nog even kort hebben over jaarthema’s. Ik heb al eens eerder verteld dat ik, ipv goede voornemens, ieder jaar met een thema werk. En aangezien er een nieuw jaar is aangebroken, heb ik een nieuw thema bedacht. 
Mijn thema van 2021 was ‘slow down’ of ‘langzaamaan’. Met dit thema in gedachten wilde ik alles wat rustiger aan doen en me wat minder mee laten slepen met de hectiek van deze maatschappij. Ik durf niet te zeggen dat ik dit bereikt heb, maar zoals meestal uit zo’n thema zich bij mij in een andere vorm dan ik in eerste instantie dacht. 
Zo viel ik bijvoorbeeld in maart vorig jaar van de trap. Ik verzwikte mijn voet en werd daardoor gedwongen om rustig aan te doen. Letterlijk. Tot op de dag van vandaag is die blessure nog niet hersteld, wat ik heel frustrerend vind. Dus ik heb in ieder geval fysiek rustig aan gedaan afgelopen jaar 😉 
En, zoals ik net ook al beschreef, heb ik op het moment het gevoel dat ik aan een nieuw begin sta. Ook dit zie ik als een vorm van langzaamaan doen. Ik moet nu stilstaan en observeren waar ik sta in het leven. 
Mijn thema voor dit jaar, 2022, is ‘Healing’ of ‘helen’. Dit thema heb ik gekozen omdat ik een aantal dingen te helen heb. Mijn energieniveau, bijvoorbeeld. En mijn enkel. Daarnaast hoop ik dat dit thema ook uitkomt voor de rest van de wereld. Zeker in verband met de pandemie. 
Mijn thema’s zijn altijd heel persoonlijk, dus ik wil er verder niet al te veel over kwijt. Ze komen vaak zomaar in me op en geven me houvast, of iets om op terug te komen, gedurende het jaar. Dit jaar kwam ‘Healing’ dus in me op en ik benieuwd in welk opzicht dat betrekking heeft op het komende jaar. 

Al met al heb ik best een goed gevoel over 2022, ondanks de onzekerheid. 
Daarnaast is twee mijn geluksgetal. Ik kijk nu al uit naar 22 februari, 22 seconden over 8 voor half 11 ’s avonds.

22-02-2022 22:22:22

Bedankt voor het lezen. Ik heb bewondering voor je als je het tot het eind hebt volgehouden. Misschien is het een beetje een vage blog, maar dat is ook precies hoe het leven voor mij op dit moment voelt.

Wat EBB betreft, ga ik me de komende tijd op de volgende dingen focussen.

  • Mijn website up to date brengen.
  • Berichten van jullie beantwoorden.
  • Ondertiteling toevoegen onder mijn video’s.
  • En niet al te ingewikkelde video’s maken.

Dit laatste alleen wanneer ik er de energie voor heb.

Dit was het voor nu. 

Nogmaals: dankjewel.

Heel veel liefs,

Sanne ☼

Misschien vind je dit ook leuk

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *