Prikkelverwerking Deel 5 | Smaak en Textuur

Voor een hoop mensen met autisme of prikkelgevoeligheid is eten een groot onderwerp. Eetproblemen komen dan ook vaak voor bij autisten (een eetprobleem is niet hetzelfde als een eetstoornis). Ook ik heb daar veel last van (gehad). In deze video leg ik uit wat dit precies inhoudt en wat zou kunnen helpen. Dit is deel 5 van de Prikkelverwerking Serie en dit deel gaat over smaak en textuur, van eten.

Zoals ik in de video over deel 5 ook zal uitleggen hebben deze eetproblemen niets te maken met gewoon iets niet lekker vinden. Het is ook niet zo dat iemand met een prikkelgevoeligheid voor smaak of textuur dingen niet eet omdat hij/zij verwend is. De problemen met eten die iemand met een vorm van autisme heeft zit niet in het niet willen, maar in het niet kunnen. Ons brein kan dit niet goed verwerken en dit kan angst, paniek en soms letterlijk pijn veroorzaken.
Dit wilde ik even gezegd hebben 🙂

De andere delen van deze serie zijn: deel 1 over prikkelverwerking in het algemeen. Deel 2 over geluid. Deel 3 over zicht en licht. En deel 4 over geur.
Deel 6 zal gaan over temperatuur en pijn.

Heel veel liefs,

Sanne ☼

Misschien vind je dit ook leuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *