Prikkelverwerking Deel 9 | Externe beweging en geluid

Externe beweging en geluid is het onderwerp van deel 9 van de Prikkelverwerking Serie. Deze video gaat dus over beweging en geluid van buitenaf.

Ik vond het ontzettend moeilijk om hier een duidelijke video over te maken, maar ik heb mijn best gedaan om uit te leggen wat dit inhoudt.

Naast externe beweging en geluid heb ik het ook nog gehad over synesthesie en misofonie. Wie weet vind je dat ook interessante onderwerpen 🙂

Hiernaast wil ik nog even zeggen dat wanneer ik het over problematiek of moeite heb, het niet hoeft te betekenen dat wanneer iets bij iemand ‘anders gaat dan normaal’ dat iemand dit als moeite of een probleem ervaart.

Dit was het één-na-laatste deel van de Prikkelverwerking Serie. Het laatste deel zal gaan over stimmen. Ben je benieuwd naar de video over dit deel? Deze kun je onderaan deze post vinden.
Bekijk mijn blog of YouTube kanaal voor de delen 1 over prikkelverwerking in het algemeen, 2 over geluid, 3 over zicht en licht, 4 over geur, 5 over smaak en textuur, 6 over temperatuur en pijn, 7 over aanraking, kleding en druk en 8 over coördinatie.
Het laatste deel, deel 10, zal gaan over stimmen.


Liefs ☼

Dit is de video over externe beweging en geluid:

Misschien vind je dit ook leuk

2 reacties

 1. Zeer mooi omschreven.

  Ikzelf heb ook zo goed als alle kenmerken. Onderschatting vind ik het ergste.

  Ik heb jaren aan mezelf gewerkt om socialer te zijn en vrienden die mij al langer kenden hebben mij daar in geholpen. ik heb daardoor een sociaal leven nu , al is het mooiste moment van het feestje de terugweg naar huis ( een gevoel van voldoening en rust )

  Als nieuwe mensen zeggen tegen mijn vrienden die ik al 20 jaar ken : “maar hij is niet autistisch” , beschouw ik dat wel als een compliment.

  Als daarentegen familie in mijn plaats antwoord geven op vragen omdat ik het waarschijnlijk toch niet op de juiste manier doe in hun ogen , daar word ik bijna ziek van.

  De vrouw van mijn leven is net als ik autistisch. De band die wij hebben heb ik nog nergens gezien tussen mensen 😊

  Dus ik ben eigenlijk blij dat ik autistisch ben aangezien ik om mijn kost te verdienen ook alleen mezelf nodig heb.

  Wij allen hebben 1 groot voordeel. Alleen zijn maakt ons supergelukkig en dat doe je zoveel je wil.

  1. Hoi Len, wat mooi om te horen hoe jij je weg gevonden lijkt te hebben! En dat je zo’n mooie band hebt met je partner. Leuk om te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *