Handige Planners

Nadat ik de mini-serie over executief disfunctioneren had gemaakt, kreeg ik de vraag welke planner ik gebruik. In mijn laatste YouTube video laat ik zien welke dat is en waarom ik er zo blij mee ben. In diezelfde video vroeg ik of jullie suggesties hadden voor een andere, Nederlandse planner. In dit artikel deel ik jullie suggesties.

In de video (deze vind je overigens onderdaan deze pagina) laat ik zien dat ik de Passion Planner gebruik. Dit is een hele fijne planner en je kunt er ontzettend veel mee doen. Je kunt het gebruiken als agenda met maand- en weekoverzichten, je kunt to-do lijstje bijhouden. Wekelijks krijg je een mooie quote, je kunt je doelen erin uitwerken, en nog veel meer. In de drie jaar dat ik deze planner gebruik heb ik er veel aan gehad.
Maar toch ben ik op zoek naar iets anders. De grootste reden hiervoor is dat de Passion Planner uit Amerika komt en dus met de boot of het vliegtuig over moet komen. Ik zou blij zijn dat ik de onnodige uitstoot kan verminderen, als er een soortgelijke planner blijkt te bestaan in Nederland. 

In dit artikel deel ik dus de suggesties die ik van jullie heb gekregen als reactie op mijn video. Ik noem de planners in willekeurige volgorde. De prijzen in dit artikel zijn uit begin 2020, maar kunnen in de loop der tijd veranderd zijn.

Purpuz Planner

De Purpuz Planner had ik in mijn video al een aantal keer benoemd. Deze planner ziet er mooi uit en is ook zeer uitgebreid, net zoals de Passion Planner. Je kunt deze gebruiken als agenda, je doelen erin uitwerken, to-do lijstjes maken, reflecteren op hoe het is gegaan, ideeën opschrijven en ook in deze planner vind je inspirerende quotes. De planner heeft vaste data, wat ik erg fijn vind. Want dan kan ik afspraken die ik over een aantal weken of maanden heb, al opschrijven op de juiste datum. 

De Purpuz Planner kost €34,99, maar hij is op de website van ook gratis te downloaden zodat je hem zelf zou kunnen uitprinten. Dit is natuurlijk ideaal, maar zelf vind ik het prettig als ik het als een ‘boek’ heb en niet als losse papieren. Maar dit is een persoonlijke voorkeur. 

Er is wel een nadeel. Er bestaat (nog) geen academische versie. Een academische planner gaat per schooljaar en niet per kalenderjaar. Zelf gebruik ik altijd een academische versie omdat ik nog een opleiding volg. Dus wat ik zou kunnen doen is deze planner halverwege het kalenderjaar kopen, met korting, om vervolgens te gebruiken als academische planner.

Verder wil ik hier nog even aan toe voegen dat deze planner in Nederland is gemaakt en Co2 neutraal gedrukt is.

Mascha Planner

De Purpuz Planner was de enige Nederlandse planner waar ik het bestaan van wist, maar ik ben er dankzij jullie achter gekomen dat er nog veel meer zijn. De Mascha Planner bijvoorbeeld. Deze werd meerdere keren benoemd als suggestie.
De Mascha Planner is een vrolijke planner met een maand- en weekoverzicht. Je krijg er stickers, kaarten en een notitieboekje bij. De planner is €24,99 op bol.com. 

Zelf zou ik deze planner niet kiezen, want ik ben niet zo’n fan van een ringband. En je moet zelf de data erbij schrijven. Dit kan met behulp van de stickers, maar ik vind het prettiger als ze er al vast in staan.

Essencio Business Agenda

De Essencio Business Agenda is rustig vormgegeven, met rustgevende kleuren en afbeeldingen van de natuur. Ideaal als je een prikkelarme agenda wilt. Er staan vaste data in, wat ik dus erg prettig vind. En er is genoeg schrijfruimte. Ook vind je er positieve quotes en ruimte voor dankbaarheid. Dit soort dingen vind ik erg fijn, want het helpt me focussen op het positieve. Deze agenda kost €19,95. 

Persoonlijk vind ik dit een hele aantrekkelijke planner als ik kijk naar de inhoud (de buitenkant mag er ook wezen). Maar ook deze gaat per jaarkalender en niet per schoolkalender. Dit vind ik jammer, maar ook deze agenda kan ik halverwege het jaar kopen om vervolgens te gebruiken per schooljaar.
Oh, en ik wil nog even toevoegen dat deze agenda Engelstalig is (de website is wel Nederlands).

Blessing Manifesting Planner

De Blessing Manifesting Self-Care Planner is een Amerikaanse planner. De reden waarom ik hem wel in dit lijstje zet is omdat je deze planner kunt downloaden om vervolgens zelf uit te printen. Het is een hele kleurrijke planner, dus niet echt voor mensen die op zoek zijn naar een prikkelarme uitstraling. Maar als je houdt van vrolijke kleuren is het misschien iets voor jou. 

In deze planner vind je een maand- en weekoverzicht met vaste data, er is ruimte voor doelen, to-do lijstjes en schrijfruimte. De focus van de planner ligt op self-care. Er zijn drie versies: de originele versie, een mental health versie en een heks versie. Als je ervoor kiest om deze planner digitaal te kopen kost het $10,-. 

Zelf zou ik deze planner niet hebben als eerste keus, omdat ik dus liever een ‘boek’ heb. Maar ik vind de website wel heel leuk. Alles is gericht op zelf-liefde en dat is een belangrijk onderwerp in mijn leven. Het zou eigenlijk een belangrijk onderwerp moeten zijn in ieders leven.

A-Journal

Van dit merk wil ik graag drie dingen noemen: de A-Planner, de My Journal Agenda en de Schoolagenda. Al deze planners en agenda’s zijn erg uitgebreid en hebben een maand- en weekoverzicht met vaste data. Er is ruimte voor doelen, to-do lijstjes en genoeg schrijfruimte voor andere dingen. Alles is Engelstalig, maar de website is Nederlands.

De schoolagenda is, zoals de naam al zegt, vooral gericht op school en studie. Zo ook dus de doelen en to-do lijstjes. Maar er is genoeg ruimte om zelf dingen te verzinnen en in te vullen. De Schoolagenda is €14,99.

De My Journal Agenda gaat per jaarkalender en buiten dat ook deze agenda erg uitgebreid is, is er heel veel ruimte voor lijstjes. Lijstjes voor dingen die je moet betalen, voor tijd met familie of vrienden of juist voor jezelf, voor vakantie plannen, etc. Deze agenda kost €15,99.

De A-Planner is nog wat uitgebreider dan de vorige twee. Er is ruimte om bezig te zijn met je gezondheid, sociale leven, werk/studie, etc. Je kunt intenties zetten voor de komende maand en reflecteren op de maand die is geweest. Per dag kun je de belangrijkste taken opschrijven. De A-Planner is €24,99.

Structuurjunkie Planner

De Structuurjunkie Planner is ook een redelijk uitgebreide planner met een maand- en weekoverzicht. Ook deze heeft zeker genoeg schrijfruimte. De 2020 versie ziet er erg mooi uit, vind ik zelf. Er is ook ruimte om op de maand die is geweest te reflecteren. Deze planner is €20,99.

Paperfuel

De laatste van dit lijstje is Paperfuel, en ook hier wil ik twee dingen van benoemen. De Schoolagenda en de Jaaragenda

In de jaaragenda heb je een maand- en weekoverzicht met vaste data. Er is genoeg schrijfruimte en er staan leuke quotes in. Deze agenda is alleen niet zo gericht op doelen. Deze agenda is €14,95.

De schoolagenda is, zoals de naam al zegt, gericht op school. Dat kun je in dit geval goed zien aan het weekoverzicht, omdat dat minder uitgebreid is dan bij de andere agenda’s en planners uit dit lijstje. Er is wel genoeg ruimte om te schrijven, en je vind er leuke opdrachten en lijstjes om in te vullen. De data moet je helaas wel zelf invullen. Deze kost €14,99.

Extra: Autisme Agenda | Geef Me de 5

De Autisme Agenda van Geef me de 5 kreeg ik als suggestie onder dit artikel, dus ik voeg hem er nog even bij. Hij kan zeker niet missen uit dit rijtje! Het is een hele overzichtelijke en prikkelarme agenda. Het weekoverzicht is duidelijk en alle dagen krijgen evenveel ruimte. Persoonlijk vind ik dit erg prettig. Soms krijg je voor zaterdag en zondag minder ruimte, maar ik plan het weekend net zoveel uit als de dagen doordeweeks. 

Bij de agenda zitten afplakplaatjes waardoor foutjes of wijzigingen makkelijk weg te werken zijn. En je krijgt er memoblaadjes, en een aantal stiften bij. Er is helaas niet heel veel schrijfruimte voor andere dingen.
Deze agenda is €25,95.

Dit waren de suggesties die ik kreeg voor Nederlandse planners. Ontzettend bedankt! Ik ben blij dat ik nu een planner kan kopen dit meer uit de buurt komt.
Ik hoop dat jullie iets aan dit lijstje hebben. Mochten er nog meer planners zijn die ik hier niet heb benoemd, laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel. Het hoeft niet, maar mag wel.

Heel veel liefs,

Sanne ☼

Misschien vind je dit ook leuk

5 reacties

 1. Ik heb de autisme-agenda, te koop via de webshop van geefmede5.nl (en ook via de boekwinkels online.)
  Lekker groot formaat, twee bladzijden per week en voor elke dag een kolom. Voor elke dag heb je van 7.00 tot 22.00 ruimte om te plannen.

  Ik plan alles met potlood in en ga er elke zondag even voor zitten om de komende week in het ‘net’ in te vullen. Ik maak gekleurde blokken waarin ik mijn afspraken e.d. zet. Zo heb je per week een blokkenschema. Het geeft me superveel overzicht. Ik zou niet meer zonder willen!

  Het is wel echt een agenda, er is weinig ruimte om andere dingen op te schrijven. En hij is heel prikkelarm (lees: lichtblauw met wit) maar dat is te verhelpen met een leuke, rekbare kaft 😉

  1. Hoi Marjolein,
   De autisme agenda kende ik nog niet, dus bedankt voor het delen!
   Het ziet er inderdaad heel overzichtelijk en prikkelarm uit.
   Ik ga hem meteen in het artikel toevoegen 🙂
   Liefs, Sanne

 2. Zelf heb ik drie diverse agenda’s/plannners:
  Google Agenda. Deze is te downloaden voor Android en iOS. Het fijne vind ik dat deze app je afspraken synchroniseert naar de website van Google Agenda. Het tweede ding is dat de app een donkere modus heeft.(alles word zwart i.p.v. wit)
  Whiteboard. Deze planning is voor de hele week.
  Als laatste heb ik een grote planner aan mijn slaapkamerdeur hangen en deze is voor de hele maand. Elke maand is er een andere gekleurde pagina.

 3. Leuk stuk :).

  Zelf ben ik op zoek naar goede digitale planners.

  Helaas ik mijn kladblok functie stuk op mijn mobiele telefoon.
  Daarop zette ik ik alles.
  Weekmenu’s, aankopen, dingen die ik nog moest doen, kado ideën voor diverse mensen ed.

  Dus als mensen daar nog goede tips voor hebben.

  Groetjes Monica

 4. Dankjewel voor de tips 🙂
  Ik kende A Journal nog niet. Denk dat ik daar een van ga bestellen.
  Qua digitale planners hoor ik dat sommigen Tiimo erg fijn vinden. De versie op het web is gratis. Voor de app moet je wel betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *